Sangforeningen Brage

Siden 1862

Kalender Forside Kontakt koret Arrangementer Om koret


Koret er ” still going strong” med omkring 40 aktive: Der bliver løbende nye til at supplere, således koret forbliver på de ca. 40 aktive. (De fleste af korets sangere fortsætter så længe kræfterne holder). Koret har da også én 75 års jubilar ( dog ikke sunget alle år ), samt flere med 50 og 25 år, som sangere i koret.


Koret har lige holdt 150 års jubilæum, og er et af de ældste ( hvis ikke det ældste) mandskor i Danmark.

https://www.youtube.com/watch?v=JWgHAuZqmpk


Sæson start 2012- 2013 fik koret en ny dirigent efter vores mange årige dirigent K. C. Hansen ønske at forlade koret efter 40 år.


I bogen”Den som blinker er bange for døden” omtaler Knud Romer Sangkoret Brage i forbindelsen med sin far´s aktive deltagelse, som sanger i koret, og hvad det indebar for familien.


Bestyrelsen udvalgte den 35 årige Lennart Andersen Lindegaard, som er uddannet organist og korleder til at være korets dirigent fremover.


Lennart går meget ind for, at koret udtrykker sig a capella, altså uden musik akkompagnement.


Ud over den ugentlige øve aften tirsdag 19:30 til 21:30, har vi fast tradition for at vi afholder Torkegilde i februar og en Æggekagetur i august for alle aktive samt passive medlemmer i koret.

Og de fleste år en efterårsfest, hvor vi inviterer konerne med til en hyggelig aften. Ofte for at fejre en sanger eller flere, som i det forgangne år har haft en mærkedag i relation til koret.


Koret har fire pokaler:

Fedterøvspokalen (æggekageturen)

Kammaratskabspokalen (Sæson afslutning)

Mødepokalen (Sæson afslutning)

Torskepokalen ( Torskegilde )

Om koret…….